Poppy Loves Cocoa


Non contact Febertermometer infraröd CE165.00 SEK

AIQURA infraröd febertermometer mäter snabbt temperaturen (tar bara ett par sekunder) med hög precision och kan användas till både barn och vuxna. Febertermometer kan även användas för att mäta temperaturen på ytor, t ex barnets badvatten eller nappflaska. Termometern har bakgrundsbelysning för att underlätta mätningar i mörka rum, som i barnets rum på natten.


> Inbyggd infraröd laserpekare för exakt mätning utan beröring

> Snabb mätning på bara 1 sekund

> Minne för de senaste 16 mätningarna

> Mätavstånd: 3-5 cm

> Noggrannhet: ~0,2 ℃

> Stor och tydlig display med bakgrundsbelysning

> Automatisk avstängning efter 15 sekunder

> Mute-läge för att mäta temperaturen helt ljudlöst

> Välj om du vill mäta i Celsius eller Fahrenheit

> Användarmanual (engelska)

> Termometern kan användas i rumstemperaturer från 16-35 ℃ och drivs av 2x AAA-batterier (medföljer ej).


Läs instruktionerna före användning.

Öppna batteriluckan och sätt i 2 st batterier (AAA). Tryck på "SET" för att välja om du ska mäta kroppstemperatur eller yttemperatur. Håll termometerns mätlins på 3-5 centimeters avstånd från det du ska mäta. Lägg ett finger på knappen och tryck på den så startar termometern automatiskt och mätresultatet visas på displayen. Du kan upprepa mätningen flera gånger för ett säkert resultat.


En infraröd febertermometer mäter den yttre hudtemperaturen. Den har fördel av att vara snabb och beröringsfri men kan inte jämföras med rektal mätning. Eftersom yttre faktorer kan påverka mätresultatet med en febertermometer så rekommenderas den främst för att få en uppfattning om man har feber eller ej. Skillnaden mellan rektal mätning och panntemperatur kan vara upp till 1,5 C. Det är därför viktigt att när febertermometer visar förhöjd temperatur, bekräfta detta med en rektaltermometer (för barn) och en rektal - eller muntermometer (för vuxna).


OBS Plomberad vara Hygien artikel - Ångerrätten gäller endast vid obruten förpackning.

Om produkten är plomberad inkluderas den ej av ångerrätten vid bruten plombering.